Standard hand-wash

Uw auto met zorg handgewassen

Ook voor de periodieke wash van uw auto bent u bij Carleaning Altena aan het juiste adres. Wij staan met passie voor u klaar om uw auto te reinigen en de best mogelijke behandeling te geven zodat u weer in een schone auto de weg op kan.

Bij een standard hand-wash zijn er een aantal stappen die wij standaard doorlopen.

1 Voorbereiding

Voordat wij uw auto gaan wassen spuiten wij uw auto grondig af. Het kan eventueel zijn dat wij ervoor kiezen om een extra chemische reiniging vooraf uitvoeren op uw auto indien de lak sterk vervuild is.

2 Velgen

Wij spuiten de velgen in met een velgenreiniger die past bij uw velgen. (niet iedere velgenreiniger kan op iedere velg en velgenlak veilig worden gebruikt. Wij kiezen daarom altijd de bijpassende velgenreiniger) Daarna reinigen wij uw velgen goed rondom met een velgenborstel zodat al het mogelijke vuil verwijderd wordt.

3 Pre-wash

Bij de pre-wash spuiten wij uw auto in met een zogenaamd sneeuw kanon. Hierbij wordt uw auto ingepakt met een dikke laag actief foam. Deze weekt het oppervlakkige vuil los zodat dit gemakkelijk met water weggespoeld kan worden. Tevens reinigen wij met extra foam en een kwastje alle naden en randen van uw auto zodat er geen vuil in achter kan blijven.

4 Wassen

Bij het wassen wordt uw auto ALTIJD met de hand gewassen volgens het twee-emmer systeem. Hierdoor zijn wij ervan verzekerd dat de lak van uw auto de minste risico loopt. Het incorrect wassen van uw auto kan namelijk resulteren in krassen die veelal alleen met machinaal polijsten verwijderd kunnen worden.

5 Drogen

Het drogen gebeurt of met een blaasmachine of doormiddel van uiterst zachte en schone doeken die wij na iedere wasbeurt direct opnieuw wassen. Hierdoor is de lak van uw auto veilig en is het risico op onbedoelde krassen minimaal.

6 Beschermen

Nadat uw auto gedroogd is, wordt de lak van uw auto beschermd. Deze bescherming is afhankelijk van de bestaande laag op uw auto. Is uw auto behandeld met een keramische coating dan brengen wij een nieuwe SIO2 laag aan zodat uw lak extra water en vuilafstotend wordt en de levensduur van de coating verlengd wordt. Heeft uw auto geen keramische coating brengen wij een wax of een sealant aan.

7 Banden

Uiteraard is de kers op de taart het aanbrengen van bandenglans. Hierdoor zien uw banden er weer als nieuw uit en heeft uw auto zelf ook weer de echte "als-nieuw" look.

8 Interieur

Het interieur van uw auto wordt gereinigd en waar nodig zullen wij ook zorgdragen voor geurverwijdering.

Wij behandelen elke auto op maat zodat dit altijd past bij uw auto, wensen en budget.