Lakcorrectie

Een betere kijk op lakcorrectie

Polijsten, machinaal polieren en lakcorrectie, zijn allemaal termen die in het verleden zijn gebruikt om het gebruik van een polijstmachine met als doel de lak terug te brengen in een zo dicht mogelijk bij perfecte staat te omschrijven.

De kunst van het gebruik van een machinale polijstmachine is er een die je moet leren. Een polijstmachine in handen van een onervaren persoon of de verkeerde keuze van een machine kan het verschil betekenen tussen een geweldig afgewerkt voertuig of een voertuig dat vreselijk beschadigd is. De schade aan de lak kan soms dusdanig groot zijn dat deze met polijsten niet meer te herstellen is en het herspuiten van één of meerdere delen nodig zal zijn.

Bij Carcleaning-Altena hebben we een ruime verzameling aan verschillende polijstmachine's die ieder gemaakt zijn met een specifiek doel. Hierdoor zijn wij ten alle tijden in staat de juiste keuze te maken en kunnen wij u garanderen dat uw auto bij ons in goede handen is.

Wij hebben niet alleen een ruime keuze in machine's maar ook een ruime keus in polijstpads en polijstmiddelen in ons assortiment. Hierdoor kunnen wij ook op dit niveau snel schakelen om het beste en mooiste resultaat te behalen.

 

Wat is lakcorrectie?

Over het algemeen is het een proces waarbij we een combinatie van machines, pads en compounds gebruiken om een minimale hoeveelheid (toplaag) van het oppervlak van de lak van uw auto te schuren en hiermee defecten zoals krassen en onvolkomenheden te verwijderen. Dit proces is mits gedaan door een professional geheel veilig en is zelfs in het voordeel van het behoud van uw auto. De hoeveelheid lak die echter verwijderd wordt bij het polijsten is minimaal. We hebben het hier over gemiddeld zo'n 5 micron. Dat komt over het algemeen neer op minder dan 5% van de lakdikte.

Het is belangrijk om te weten dat ook de huidige staat van uw voertuig en de lakdikte van invloed kunnen zijn op het algehele resultaat.
Om deze reden inspecteren wij het het voertuig te inspecteren altijd vooraf. Zodat wij zeker weten wat nodig is om uw auto in de gewenste staat te brengen.

Voor het geven van een prijs kunt u ons een foto sturen. Echter dit is een richtprijs of indicatie. Om honderd procent zeker te zijn wat wij kunnen doen voor uw auto en wat de kosten zullen zijn dienen wij uw auto op onze locatie te inspecteren. Wij kunnen dan uw lakdikte opmeten en u een accurate kostenindicatie verschaffen en tegelijkertijd een goed beeld geven wat wel of niet mogelijk is.

Bij aankomst in onze werkplaats zullen wij uw voertuig vanuit meerdere hoeken fotograferen. Zodat u naderhand een goed beeld heeft van het werkelijke resultaat.

Uw voertuig wordt bij het polijsten vooraf volledig gewassen, gereindigd, gedroogd en gevoelige plekken worden afgeplakt om een ​​veilig polijstproces te garanderen.
Om te beginnen bij het begin van de correctie zullen we een zogenaamde testspot of testgebied gebruiken om er zeker van te zijn dat we de beste combinatie hebben om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Om deze reden zullen we nooit een klus met spoed aannemen of andere een andere roete nemen om sneller resultaat te behalen. Dit omdat wij dan niet het topresultaat kunnen garanderen waar wij bekend om staan.